-
ICEPAW Cat
Dlaczego ryby są tak zdrowe dla psów i kotów?
Kwasy Omega-3 są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i należy dostarczać je w diecie. Zwłaszcza ryby morskie są bogate w naturalne kwasy tłuszczowe Omega-3. Łosoś, śledź, dorsz, sardele idealnie nadają się zatem jako pokarm dla psów i źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Wpływ kwasów tłuszczowych Omega-3 na zdrowie psa i kota :
Mózg: wspomagają funkcjonowanie mózgu, poprawiają zdolność uczenia się, opóźniają proces starzenia Wzrok: lepsze ukrwienie nerwów wzrokowych, opóźniają proces słabego widzenia Mięśnie: poprawiają siłą i wydajnośćStawy: mają działanie przeciwzapalne, poprawiają sprężystość Kości:ułatwiają wchłanianie wapnia, chronią przed zapaleniami Serce i układ krążenia: uelastyczniają naczynia krwionośne, wspomagają prace serca Skóra:wspomagają proces gojenia podrażnień, Sierść:wpływają na mocną i lśniącą sierść
Jelito: wpływają korzystnie na dobry mikrobiom jelitowy, działają przeciwzapalnie
Nerki: stabilizują i wspomagają pracę nerek Odporność:wzmacniają układ odpornościowy organizmu, chronią przed alergiami
Proces produkcji
Priorytety, którymi kieruje się Michael Tetzner w pracy nad produktami, to dobór najwyższej jakości składników i procesy produkcji, które gwarantują zachowanie maksymalnego poziomu składników odżywczych. Produkcja odbywa się w Islandii , gdzie tamtejsze zakłady dopracowały proces produkcji, w którym czas od połowu ryby do jej przetworzenia został maksymalnie skrócony. Ryby nie są zamrażane i ponownie odmrażane przed przetworzeniem. Świeże ryby są gotowane w niskiej temperaturze, jak w przypadku mokrych karm lub suszone w 20 stopniach przez 48 godz. jak przysmaki. To pozwala zachować cenne witaminy i minerały oraz przede wszystkim cenne kwasy Omega-3, które są szczególnie wrażliwe na obróbkę w wysokich temperaturach.
- Parametry