- Świeże mięso na pierwszej pozycji w składzie Karmy wyróżnia: Wszystkie składniki o najwyższej klasie przydatności spożywczej dla człowieka pochodzące z upraw i hodowli organicznych
- Lekkostrawność zapewniająca doskonałe przyswajanie (zmniejszoną ilość wypróżnień)
Każda wersja smakowa suchej karmy Renske Fresh Meat dla kotów zawiera:
Cenne kwasy Omega-3, które wzmacniają układ odpornościowy organizmu, usprawniają pracę układu krążenia i serca, funkcjonowanie mózgu i narządu wzroku, dbają o zdrową skórę i lśniącą sierść. Pochodzą z naturalnych źródeł jak łosoś szkocki, ryby oceaniczne, mięso królika.
Błonnik celulozowy - pomaga usunąć kule włosowe. Wpływa na kurczliwość jelit, dzięki czemu usprawnia pracę przewodu pokarmowego.
Żurawinę - zapewnia doskonałą profilaktykę układu moczowego, chroni przed podrażnieniami, pomaga zwalczać zakażenia bakteryjne. Jest bogata w witaminę C i antyoksydanty, opóźnia proces starzenia organizmu, zapewnia lśniącą sierść i zdrową skórę, wspomaga system immunologiczny.
Wyciąg z wodorostów morskich stanowiący bogactwo składników mineralnych niezbędnych w codziennej diecie oraz mający znakomity wpływ na zdrowie kości i stawów. Badania naukowe potwierdziły występowanie 92 różnych składników mineralnych w wodorostach morskich, a co istotne występują one w naturalnych chelatach, co znacznie ułatwia ich wchłanianie z przewodu pokarmowego.
Yuccę Schidigera (juka) – to dzięki niej zapach odchodów kota staje się mniej nieprzyjemny. Działa też przeciwbólowo, przeciwzapalnie i przeciwskurczowo, oczyszcza wątrobę i nerki. Naturalną chondroitynę i glukozaminę, które chronią układ chrzęstno-stawowy psa. Pomagają zachować chrząstkę stawową w dobrym stanie, regenerują ją i zabezpieczają stawy przed urazami i nadwyrężeniami.
Nasiona lnu - bogate m.in. w witaminę E, cynk, kwas tłuszczowy omega-3, działają pozytywnie na trawienie oraz skórę i sierść.
Ostropest plamisty - korzystnie wpływa na ochronę i regenerację wątroby oraz na naturalną detoksykację organizmu. Dzięki wysokiej zawartości sylimaryn posiada właściwości chroniące i regenerujące wątrobę. Wpływa także na przyspieszenie procesów regeneracji uszkodzonych komórek. Wykazuje działanie żółciotwórcze, żółciopędne, detoksykujące, przeciwzapalne i rozkurczowe.