• ICEPAW Mokre karmy i przysmaki dla psa

Dlaczego ryby są tak zdrowe dla psów i kotów?

Kwasy Omega-3 są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i należy dostarczać je w diecie.  Zwłaszcza ryby morskie są bogate w naturalne kwasy tłuszczowe Omega-3. Łosoś, śledź, dorsz, sardele  idealnie nadają się zatem jako pokarm dla psów i źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych. 


Wpływ kwasów tłuszczowych Omega-3 na zdrowie psa i kota :

Mózg: wspomagają funkcjonowanie mózgu, poprawiają zdolność uczenia się, opóźniają proces starzenia 
Wzrok: lepsze ukrwienie nerwów wzrokowych, opóźniają proces słabego widzenia  
Mięśnie: poprawiają siłą i wydajność
Stawy: mają działanie przeciwzapalne, poprawiają sprężystość
Kości:ułatwiają wchłanianie wapnia, chronią przed zapaleniami
Serce i układ krążenia: uelastyczniają naczynia krwionośne, wspomagają prace serca
Skóra:wspomagają proces gojenia podrażnień,
Sierść:wpływają na mocną i lśniącą sierść
Jelito: wpływają korzystnie na dobry mikrobiom jelitowy, działają przeciwzapalnie
Nerki: stabilizują i wspomagają pracę nerek
Odporność:wzmacniają układ odpornościowy organizmu, chronią przed alergiami
 

Proces produkcji  

Priorytety, którymi kieruje się Michael Tetzner w pracy nad produktami, to dobór najwyższej jakości składników i procesy produkcji, które gwarantują zachowanie maksymalnego poziomu składników odżywczych. Produkcja odbywa się w Islandii , gdzie tamtejsze zakłady dopracowały proces produkcji, w którym czas od połowu ryby do jej przetworzenia został maksymalnie skrócony. Ryby nie są zamrażane i ponownie odmrażane przed przetworzeniem.  Świeże ryby są gotowane w niskiej temperaturze, jak w przypadku mokrych karm lub suszone w 20 stopniach przez 48 godz. jak przysmaki. To pozwala zachować cenne witaminy i minerały oraz przede wszystkim cenne kwasy Omega-3, które są szczególnie wrażliwe na obróbkę w wysokich temperaturach.

  • Parametry